Sidst opdateret: 11. februar 2021
Skip Navigation Links.

Kørekortet

I forsommeren 1996 tog jeg så MC-kørekortet.

Prisen for kortet var ca. 4000,- incl. alt. Jeg tog det som lynkursus på en weekend, hvilket forudsætter, at man har kørt på en knallert med fodgear, og selvfølgelig, at man har et bilkørekort i forvejen. Totalt set tog det 5 dage at komme gennem teori og kørsel, men selvfølgelig tog det en evighed før jeg kunne komme til prøverne (det føltes ihvertilfælde sådan..). Da tidpunktet endelig oprandt var det såmænd ikke særlig svært - men jeg havde godt nok også tævet teorien godt og grundigt igennem.
En lille advarsel til dem, som overvejer at tage kortet: Undersøg hvilke maskiner der er til rådighed hos den kørelærer du vil gå hos, og vælg en anden (selv om det er mere besværligt - måske endda dyrere), hvis det er nogle gamle nassede maskiner!!
Vi var 3 på holdet, og vi brugte en god del af tiden med at løbe maskinerne igang, døje med bremser der blokerede, blinklys der svigtede, og koblingskabler der satte sig fast.
Det endte med, at den ene af os måtte gå op til prøven på kørelærerens egen maskine (som godt nok var registreret som køreskolemaskine, men aldrig var på banen): En Moto Guzzi California på knap 1100 kubik! Dét er lidt af et spring, når man har kørt på en Jawa 350 i alle de foregående lektioner.
Altså: Find en kørelærer med velholdte og relativt nye maskiner - gerne med en model, som du overvejer at købe sidenhen.